KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - YILDIRIM BAYAZIT İLKOKULU

Ekm

Okullarda Diyabet Eğitim Programı

Diyabetle ilgi eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında 27.04.2010 tarihinde “Okullarda Diyabet Eğitim Programı” adıyla protokol imzalanmıştır. Protokol süresi 3 yıldır. Süresi dolan protokol 20.02.2014  ve 05.10.2017 tarihlerinde yeniden imzalanarak 3´er yıl daha uzatılmıştır.

Bu programın esas olarak üç amacı vardır:

1. Tip 1 diyabet konusunda okullar ve öğretmenler aracılığıyla farkındalık oluşturmak. Bu sayede okul çağındaki çocuklarda Tip

diyabet erken tanısını sağlamak ve diyabetik ketoasidoz sıklığını azaltmak.

2. Okul çağındaki diyabetli çocukların bakımlarını güçlendirmek ve yaşadıkları sorunları çözmek.

3. Okul çağı çocuklarında sağlıklı beslenme tutumu ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmaktır.

Okul zil saatleri belli olmuştur.

Haz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından yürütülmekte olan, “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor” projesi kapsamında 31/05/2017 Çarşamba günü kategorilerinde okul birincisi olan 2626 öğrencimizden 2263’ünün katılımıyla final sınavımız yapılmıştır.

İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİNDE SİL BAŞTAN

May

SİMYA KOLEJİ TARAFINDAN İL GENELİNDE  YAPILAN 4.SINIFLAR  MATEMATİK OLİMPİYATINDA  2 ÖĞRENCİMİZ DERECEYE GİRMİŞTİR.

Ock

GENEL ZİHİNSEL YETENEK SINAVI  08 MAYIS -30HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DULKADİROĞLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİNDE

RESİM YETENEK SINAVI 06-07 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA HAFTA SONU 4 OTURUM ŞEKLİNDE,

MÜZİK YETENEK SINAVI 11-12 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU BİLİM VE SANAT MERKEZİNDE YAPILACAKTIR.SINAVA KATILACAK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

Tem

E Okul Kayıt 2017-2018,okula yeni kayıt, İlkokula yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar. Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

Kayıtlarımız 01 Temmuz itibariyle başlayacak olup,sınıf seçiminde kura sistemi uygulanacaktır.

Ock

Okulumuz ilk yılında büyük başarıya imza atarak Beyaz Bayrak Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Ock

Okula yeni başlayan velilerimize altın değerinde öğütler

Ock

DYNED İLKOKULLARDA UYGULANAN BİLGİSAYAR DESTEKLİ DİL EĞİTİM PROGRAMIDIR. ÖĞRENCİLERİMİZ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ MUSTAFA IŞIK´TAN ŞİFRELERİNİ ALARAK DÜZENLİ ŞEKİLDE DYNED PROGRAMINI KULLANMALIDIRLAR.BU PROGRAM SAYESİNDE İNGİLİZCE ÖĞRENMEK ÇOK KOLAY VE ZEVKLİ.